Binnenlandse vluchten

Voor landen die zich snel willen ontwikkelen, is een goede verkeersinfrastructuur een eerste vereiste. Als de geografische afstanden dan ook nog eens lang zijn, reizen door het klimaat vermoeiend is en de bestemmingen door natuurlijke barrières zoals zee en oerwoud lastig bereikbaar zijn, dan is een goed netwerk van vliegverbindingen ideaal. Maleisië beschikt over zo’n netwerk en de verbindingen worden in belangrijke mate onderhouden door de regionaal opererende luchtvaartmaatschappij Air Asia.

Air Asia Airbus

Air Asia verbindt alle regionale luchthavens met elkaar en onderhoudt ook veel verbindingen met de buurlanden, zoals Thailand, Singapore en Indonesië. Er wordt heel intensief gebruik van gemaakt. Zo worden er b.v. op dit moment dagelijks 10 vluchten uitgevoerd tussen Kuching op Serawak (Borneo) en Penang, in het uiterste westen van Maleisië.

Air Asia flights

En natuurlijk is de infrastructuur “op de grond” ook dik in orde. Mooie moderne aankomst- en vertrek hallen, zoals hier, de vertrekhal van Penang, van alle gemakken voorzien!

Departures Penang

Het nemen van een vliegtuig hier, is haast vergelijkbaar geworden met het nemen van de trein in Europa. En omdat er zoveel gebruik wordt gemaakt van vliegverbindingen, is het principe “economy of scale” hier overal van toepassing. Een hypermoderne luchtvloot. Lage tarieven, wij betaalden globaal €35.– per persoon en per gevlogen uur. En heel slimme logistiek. Keuze uit minimaal 10 maaltijden aan boord, Iedere bevolkingsgroep van Maleisië vindt er iets dat in overeenstemming is met haar leefregels. Van halal en kosher tot vegetarisch en westers. Wel van te voren bestellen natuurlijk.