Sri Lanka

Zoals veel van onze vrienden weten, houden Sibylle en ik van Sri Lanka. Voor ons is het een soort derde thuisland geworden. We hebben het eiland sinds 2011 vijf keer bezocht en hebben daar diepgewortelde vriendschappen ontwikkeld. We zouden het grootste deel van de tijd bijna als een local kunnen leven. Als je meer wilt weten over ons verhaal of een stukje Sri Lanka wilt ervaren, lees dan verder. Hier kan je direct naar de fotoserie gaan.

Tussen 1983 en 2009 woedde in Sri Lanka een burgeroorlog. Daardoor stond het toerisme in die periode op een zeer laag peil. De toeristische infrastructuur bevond zich eigenlijk nog op het niveau van 1980. Het betekende: inwonen bij de lokale bevolking in homestays of guesthouses. Dat vonden we erg leuk, want zo leer je deze aardige Sri Lankanen het beste kennen. En dat hebben we in 2011 gedaan gedurende 3 weken.

We waren snel onder de indruk van het eiland. Om te beginnen wordt de cultuur, die duizenden jaren oud is, sterk gevormd door het alomtegenwoordige Hindoeïsme en Boeddhisme. Maar bovenal zijn de mensen zo aardig. Het is fijn dat je zo gemakkelijk met ze in contact kunt komen. Vaak word je gewoon door hen benaderd, op straat of waar dan ook. Kijk hier voor enkele van onze beste ervaringen.

Rondreizen in Sri Lanka is heel gemakkelijk en vooral heel relaxed. In 2011 hebben we dit gedaan door een auto te huren. Maar je kunt ook overal komen met de trein, met de bus of met de Tuk Tuk. Het openbaar vervoer is erg goedkoop en het biedt je een unieke kans om de lokale bevolking te ontmoeten.

Rondzwerven op het eiland is heel leuk om te doen. Maar we wilden nog liever langer op één plek blijven. Dat stelt je echt in staat om deel uit te maken van een familie en een bijna normaal leven te leiden. Zo leer je het beste hoe Sri Lankanen hun wereld en het Westen zien. Vanuit je “tweede huis” kun je zonder bagage rondreizen en het stelt je ook in staat om je eigen “levensritme” te ontwikkelen. Dat is wat we deden in 2016, 2017, 2019 en 2020 en we maakten van de oude hoofdstad Kandy onze basis.

Als je meer wilt weten, volg dan de links in de bovenstaande tekst of ga direct naar de foto serie.