Sahara

De Sahara is een schitterend gebied. Tussen 1981 en 1986 heb ik er drie reizen kunnen maken. Zowel met vrienden als met mijn partner. Het was toen één van de laatste ongerepte natuurgebieden. En we hadden het gevoel dat iedere reis de laatste zou kunnen zijn.

Het vergde altijd een enorme voorbereiding om een “Sahara-crossing” te organiseren. Het plannen van de route, het voorbereiden van de auto en alle logistiek die er voor noodzakelijk was. Er ging heel veel vrije tijd in zitten en er was ook een aanzienlijk reisbudget mee gemoeid. Maar ik ben blij dat wij destijds de mogelijkheden hebben gebruikt!

Helaas is reizen door de Sahara op dit moment onmogelijk door de politieke situatie in veel Sahara-landen. Eigenlijk ben je nooit uitkeken in de Sahara, er is zoveel te zien en over te vertellen. Maar ik ben blij dat ik er toch drie keer doorheen heb kunnen trekken en een indruk heb kunnen krijgen. Die ervaring wil ik graag delen met ieder die daarin geïnteresseerd is. Onderstaand vind je de betreffende links.

Hier vind je meer achtergrond over de reis:

1981 Algerije en de Sahara, met de rotsschilderingen op het plateau van Djabarèn

1986 Niger en het Aïr gebergte, de ongerepte woestijn

Direct naar de foto serie:

1981 Algerije en de Sahara, foto serie

1986 Niger en het Aïr gebergte, foto serie