Zuidelijk Afrika

Van kind af aan heb ik Zuidelijk Afrika geassocieerd met avontuur en “groot wild”. Dat kwam waarschijnlijk door televisie documentaires en wat je er verder zoal over hoorde. Want vroeger kende haast iedere familie wel iemand die daar naartoe was geëmigreerd.

Zuidelijk Afrika omvat veel meer dan alleen Zuid-Afrika. Er wordt een hele reeks landen toe gerekend. Naast Zuid-Afrika heb ik daarvan Namibië, Botswana, Rhodesië (Zimbabwe), Malawi, Mozambique en Zambia kunnen bereizen.

Mijn eerste kennismaking met het continent was in 1975. Ik kreeg toen de kans om samen met twee studie collega’s, vanuit Johannesburg een rondreis van 7000_KM door de noordelijke buurlanden te maken. We hebben zo niet alleen het groot wild gezien, maar ook hoe Zuidelijk Afrika dekoloniseerde en wat daarvoor in de plaats kwam. Ik was toen 22 en het was een indrukwekkende ervaring. Veel later ben ik nog twee maal in Namibië terug geweest om het land met een 4 X 4 uitvoerig te doorkruisen.

De dia’s van de eerste reis staan nu online. Ik hoop de komende jaren ook de twee Namibië reizen beschikbaar te maken. Onderstaand vind je de betreffende links.

Hier vind je meer achtergrond over de reis:

1975 Zuidelijk Afrika, over dekolononisatie en groot wild

Direct naar de foto serie:

1975 Zuidelijk Afrika rondreis, foto serie

1975 Johannesburg en omgeving, foto serie