De voorbereiding

We konden op veel hulp en adviezen rekenen. Maar er moest ook heel veel gedaan worden. Daarom besloten we de taken te verdelen.

Hans en Bert liepen de Land Rover technisch helemaal na en zorgen dat er belangrijke reserveonderdelen en gereedschap aan boord was. De Land Rover bleek niet vrij van problemen, hij had de neiging te warm te lopen. En daarom besloten we de radiator te vernieuwen. We hadden geen garage. Daarom gingen we ’s avonds onder de TL verlichting staan van de ingang van ons laboratorium. En de volgende ochtend weer keurig gekleed naar het werk via de zelfde deur!

Hans en Bert

Remo plande de route, nam de logistiek voor zijn rekening en regelde de “papierwinkel”. Op de foto hieronder zien wij hem tussen de kaarten.

Remo

Er ontstond al snel een ritme. Na het werk eten in de mensa. Omkleden en aan de slag. En aan het eind van de avond gingen we met een glas Kaapse wijn om de tafel zitten om de voortgang te bespreken. En in het weekend onze verslagen schrijven, want we hadden niet alleen een serieuze baan. Ook onze HTS verwachtte dat we iedere maand een uitgebreid verslag maakten van wat we die maand gedaan hadden.

Vlak voor vertrek

Maar het loonde wel de moeite. Nadat we 6 weken zo doorgewerkt hadden was de auto klaar, technisch betrouwbaar en gepakt voor “4 weken Afrika”. Met een goed geplande route gingen we op pad. De foto hierboven is vlak voor ons vertrek gemaakt. We schrijven 20 september 1975.