Ongerept Afrika

Toen wij destijds door Botswana trokken hadden we echt het idee dat we in een TV documentaire over Afrika terecht waren gekomen. Het Chobe National Park bestond formeel al wel. Maar verder was er niet veel van te merken. Er waren een paar camp site waar je mocht kamperen en dat was het. En natuurlijk was het wild beschermd.

Camp site at Savuti Channel

Onze kampeer plek aan het Savuti channel

Tegenwoordig is dat wel anders. Er zijn een aantal luxe lodges gebouwd zoals deze. Hij staat op exact de zelfde plaats als waar wij destijds kampeerden. Overnachtingen vanaf ca. $600.– per persoon per nacht, maar dan heb je ook wat.

avuti channel same location

Savuti channel lodge, bron

Destijds was er de keuze om een tentje op te zetten, zoals de meeste tour operators uit die tijd deden. Of in de auto slapen. Dat vonden wij veiliger. Je wist nooit wat er overdag of ’s nachts door het camp kwam lopen.

The proverbial elephant in the china shop

De olifant in de spreekwoordelijke porseleinkast

Terug naar vandaag, dit is zoals het “night camp” er tegenwoordig uitziet. Comfortabel is het zeker, maar Uw fotograaf denkt toch, dat het reizen door Botswana zo niet meer is wat ooit was. En hij is erg blij dat zijn vrienden en hij destijds de mogelijkheden hebben gepakt toen ze nog aanwezig waren.

Safari night anno 2017

Evening in the Savuti channel lodge, bron